Смяна на щрангове цени

Смяна на щрангове? Бъдете спокойни – това е една от основните ни дейности, която вършим с рутина и прецизност година след година. За това говорят и десетките ни доволни клиенти от цяла София. Изберете проверена с годините фирма и качествени полипропиленови материали произвени от чешките фирми FV PLAST, HP TREND и WAVIN Ekoplastik с доказано качество и здравина.

Най-големият проблем на остарелите тръби е че могат да се спукат, което може да предизвика наводнение в апартамента Ви и неминуем теч при съседите живеещи под вас. В тази ситуация, единственото решение ще бъде пълна подмяна на тръбите - щранговете.

Подмяна на щрангове – комплексна услуга

Подмяна на щрангове

Всяка една тръба или спирателен кран имат важна роля във ВиК инсталацията на Вашия апартамент или офис. Смяната на вертикалните или хоризонтални щрангове предпазват от загуба на вода, течове и проблеми с Вашите съседи.

Ние изпълняваме както цялостна така и частична подмяна на вертикални и хоризонтални щрангове.

Защо е необходима смяна на щрангове

Защо е необходима смяна на щрангове

След смяна на щрангове, през новата циркулационна тръба топлата вода започва да се върти в инсталацията и не се налага дълго да се чака нейното идване от абонатната станция до отделните етажи, като най-потърпевши са високите. Предотвратяват се и аварии.

Старите неработещи кранове се сменят с нови, като по този начин може да се локализира всеки вертикален щранг или апартамент при нужда.

И не на последно място получава се:

 1. по-висок дебит
 2. по–добро налягане
 3. липса на ръжда във водата

Смяна на щрангове

Всеки водопроводен щранг има тръба с вертикална проекция, поради която отпадъчните води се отвеждат от горните етажи на сградата. Този дизайн е основната магистрала за пренос и по-нататъшно изхвърляне на отпадъчни води, произведени от битови и водопроводни уреди.

Ремонт или пълна подмяна на щрангове

Най-често в съвременните домове можете да намерите водопроводни щрангове, изработени от здрава пластмаса. Изключително рядко е експертите да открият остарели чугунени конструкции, но те съществуват. Рядко опитен водопроводчик е готов да поеме ремонта на стар чугунен водопроводен щранг, защото това е безсмислено и скъпо начинание. В по-голямата част от случаите ще ви бъде предложено да го смените с нов, изработен от надеждна пластмаса. Ремонтът ще бъде спасение в случай, че повредата наистина не е сериозна:

 • Наличието на малки пукнатини причини изтичане.
 • Счупване на канализационна тръба.
 • Течове на кръстовището на щранг с адаптер, тройник или съединител.

Как да разбера, че щрангът трябва да бъде сменен?

Можете да поръчате квалифициран водопроводчик в ситуации, когато щрангът трябва да бъде ремонтиран или сменен. Изцяло неизправните канализационни щрангове се нуждаят от пълна подмяна, а именно:

 • С нарушена конструкция.
 • Спукан.
 • Просрочен.
 • Изработен от остарели, ненадеждни материали (чугун).
 • Причини сериозно изтичане (често повтарящо се).

Частична смяна на щрангове

Обърнете внимание, че частичната смяна на водопроводни щрангове може да включва извършване на ремонтни процедури в определена зона на канализационната система. Необходимостта от такова събитие може да възникне, ако специалист идентифицира:

 • Необходимост от планова смяна на резервните части на канализационната конструкция.
 • Критично техническо състояние на канализационната система (сериозен теч).

Понякога собствениците на дом или офис формират искане за спешна смяна на тръби, дори на етапа, предшестващ появата на теч. Експерти, които отдавна работят в тази област, отбелязват, че чугунната канализация се намира в стари къщи, които се характеризират с ниска надеждност и кратък експлоатационен живот. В тази връзка, дори ако се открият незначителни течове, се препоръчва да се замени такъв дизайн с нов, изработен от трайни PVC тръби.

Как да поръчам смяна на щранг?

Според общоприетите стандарти за подмяна на такива конструкции в жилищна сграда най-често се поръчва частен водопроводчик:

 • Планиран (на етапа, когато наближава времето за подмяна на конструкцията, съгласно нормативните документи).
 • При авария (при внезапна повреда или теч).

За бърза и качествена подмяна на повреден щранг собственикът на жилищно или офис пространство може да се свърже с управляващото дружество (отговорно за решаване на технически проблеми) или директно с частна водопроводна организация. Във втория случай можете да разчитате на бързо и качествено отстраняване на повредата чрез пълна смяна на канализационния щранг. ВиК експертите ще разгледат в кратки срокове Вашата кандидатура, ще оценят мащаба на проблема и своевременно ще изпълнят планирания обем работа.

Заключение

При наличие на остарял чугунен или друг канализационен щранг е по-добре да не губите време и пари за ремонта му, а незабавно да поръчате пълна промяна на нов. Новият щранг трябва да бъде изработен от модерна издръжлива пластмаса. В този случай системата ще ви служи дълго време и с високо качество, идеално изпълнявайки основната си функция.

Подмяната на водопроводен щранг на цял вход се извършва за един работен ден. За допълнителна информация или запитвания може да се свържете с нас на телефон 0898 368 750.

Ако желаете направете своята консултация за смяна на щрангове още сега по телефон или насрочете оглед с наши специалисти, за контакт. Разгледайте и галерията ни с изпълнени проекти за да добиете представа за тази и други ВиК услуги, предоставяни от фирмата ни.

Необходимост от смяна на щранговеСмяната на щранговете може да стане задължителна, ако текущите кабели са повредени, износени или не отговарят на съвременните стандарти за електробезопасност и ефективност. Освен това, промените в електрическото натоварване или добавянето на нови електрически устройства може да наложи смяна на кабелите.
Професионална инсталация на щранговеСмяната на щранговете изисква професионална инсталация, тъй като това е сложен процес, който изисква специфични знания и умения в областта на електротехниката. Електрици или специализирани фирми трябва да извършват тази задача.
Подбор на подходящи кабелиПри смяната на щранговете е важно да се изберат подходящите кабели, които отговарят на текущите нужди на електрическата система. Това включва определение на правилния размер, материал и защита на кабелите.
Безопасност при смяна на щранговеВажен аспект при смяната на щранговете е съобразяването с електробезопасността. Работниците трябва да спазват всички необходими мерки за безопасност, за да се предотвратят рискове от токов удар или други нещастни случаи.
Поддръжка и проверкаСлед смяната на щранговете е важно да се осигури редовна поддръжка и проверка на новите кабели, за да се гарантира тяхната надеждност и дълготрайна работа. Това включва периодични инспекции и тестове на електрическата система.