Отстраняване на течове

отстраняване на течове

Отстраняване на течове – експресно и качествено

 

Отстраняване на течове е нещо, което изисква светкавична реакция и професионално решение. Течът на вик инсталацията създава огромни проблеми за собствениците и наематели на жилища. Той е съпроводен с косвени щети по мебелите, настилките и обзавеждането и затова при теч трябва да се действа бързо!

За да се премахне един теч има няколко етапа:

  1. Спиране на водата! Това е нещо, което трябва да направи собственика на имота докато дойде фирмата за ВИК аварии. Навременното спиране на водата ще доведе до минимизиране на щетите.
  2. Повикване на фирма за отстраняване на течове. Обикновено това го правят повечето водопроводчици,но само някои от тях се отзовават на вик аварии.
  3. Уведомяване на съседите отдолу и на застрахователите, ако жилището има застраховка.
  4. Осигуряване на достъп до мястото на теча. Отместете обемни мебели (ако има), техника или друго предмети. Подгответе хавлиени парцали и кърпи.
  5. Локализиране на теча – тук вече се намесва водопроводчикът. Обикновено той ще дойде с уред за откриване на проблема. Използват се инфрачервени термографи, като се прави настройка в зависимост от това дали тече топла или студена вода. Така разбира се, фирмите за отстраняване на течове избягват голямо къртене и достигат точно до проблемния участък без много трудности.
  6. Следва същинския ремонт на тръбата. Това е основната задача на опитния водопроводчик.
  7. След това се възстановява водоподаването и се прави оглед дали ремонтът е качествен.

За отстраняване на течове винаги се доверявайте на лицензирани фирми за вик услуги. Само те могат наистина лесно да решат проблема Ви и да дадат гаранция.