Монтаж на мивки

Монтаж на мивки

Монтаж на мивки в банята

Мивката е ключов продукт, който се монтира на последния етап от основен ремонт на банята.

В специализираните за целта магазини изборът на мивки е огромен. Разнообразието от конфигурации и дизайн Ви позволява да изберете идеалния модел за всеки интериор. Почти всички видове мивки могат да бъдат монтирани сами. За да осъществите монтаж на мивка, трябва да можете да ползвате водопроводни инструменти и да следвате стриктно инструкциите на производителя, за да не стане вик авария.

Нека да разгледаме актуалните видове мивки и основните нюанси на тяхното инсталиране и монтаж.

  1. Височина на монтажа на мивка

Това е най-важният параметър, който определя лекотата на използване на мивката в банята за всички членове на семейството. Препоръчителната универсална височина е 80-85 сантиметра от пода до горния ръб на страничната част на мивката. Тази височина е подходяща за възрастни с различна височина.

Напълно допустимо е отклонение от препоръчителните параметри. Ако потребителят е висок, тогава е по-удобно да монтирате мивката на височина 90–93 см или да я снижите леко, ако потребителят е нисък. За семейство с деца височината на мивката не трябва да надвишава 80 см.

  1. Класификация на мивките според технологията на монтаж

Модерните модели мивки имат голямо разнообразие от дизайни

Те могат просто да бъдат прикрепени към стената, минтирани на плот или вградени в шкаф. Марковите модели са оборудвани с пълен набор от крепежни елементи. Изборът на метод за монтаж на мивка зависи от конструктивните характеристики на продукта.

  1. Видове монтаж на мивка за баня:

  • на пиедестал
  • на полупиедестал
  • на скоби
  • окачени или конзолни
  • ъглови конструкции
  • вградени и надземни
Какви инструменти са необходими за самостоятелен монтаж на мивки

В допълнение към инструкциите на производителя и нашите препоръки, монтажът на мивка ще изисква набор от водопроводни инструменти и някои консумативи.

Наборът на инструменти за монтаж на мивки трябва да включва:

молив и отвертка, рулетка, силиконов уплътнител, регулируеми гаечен ключ, отвертка или обикновена бормашина, дюбели, самонарезни винтове с антикорозионно покритие и навиване.