Монтаж на душ кабина

Монтаж на душ кабина

Монтаж на душ кабина

След сте закупили избраната от Вас душ кабина, идва ред на монтажа й. Можете да свършите тази работа сами като използвате инструкции за монтаж на душ кабини. Ако обаче Ви липсва достатъчен опит и време, ще е много по-добре да се обърнете към услугите на професионалисти. Добър вариант е да се свържете с майстор водопроводчик, без услуги на посредници. Друг вариант е да се свържете със специализирана фирма, която извършва услуги по ремонт на ВиК и монтаж на душ кабини.

Професионалният монтаж на душ кабина има редица предимства, ето кои са:

  • Специализираната фирма сключва договор с клиента. Според това споразумение фирмата ще се ангажира с качествено изпълнение на своите задълженията.
  • Монтажът на Вашата нова душ кабина ще се извърши правилно, съобразено със спецификата на помещението – ниво и изравненост на пода, тръби и т.н. Важно е кабината да е монтирана стабилно и да изпълнява всички функции, за които е предназначена.
  • Професионалното монтиране на душ кабината ще отнеме много по-малко време, отколкото да правите монтаж сами. Специалистът водопроводчик достатъчно опит и знае всичко, необходимо за правилния монтаж на душ кабината. А на Вас като клиент, няма да Ви се наложи да търсите и купувате допълнителни материали за монтаж.
  • Времето, в което ВиК специалистът ще се занимава с монтажа на душ кабината, собственикът може да се занимава със своите задачи на деня, без да се налага да се задълбочава в тънкостите на работата или да се тревожи за извършването на правилния монтаж.

Монтажът на душ кабина се извършва на няколко етапа.

  • Първо трябва да бъде монтирано дъното. Това трябва да се извърши прецизно, така че кабината да не се клати по време на употреба, да е стабилна.
  • Ако кабината има допълнителни функции под формата на осветление, радио, телевизор и т.н., трябва да се погрижите за електричеството. В близост до кабината трябва да бъде поставен контакт.
  • Следва свързване на канализационната тръба към дренажния отвор и закрепване на сифона.Това става ръчно. След това се проверява надеждността на долното закрепване.
  • След като монтира пода, се закрепват последователно стените, като се започва от ъгъла. Уплътнителните ленти трябва да прилягат плътно към стъклото (пластмаса). След това към стените се прикрепват рафтове, огледала, куки, кранове и т.н.
  • На последния етап се монтира покрива.

След приключване на монтажа на душ кабината е необходимо да се провери надеждността на монтажа на крана, работата на дренажната система и херметичността. Монтажът следва да се извършва съгласно инструкциите на производителя.

Разгледайте и другите услуги, които предлагаме.