Монтаж на вградено казанче

вградено тоалетно казанче

Монтаж на вградено тоалетно казанче

Монтажът на вградено тоалетно казанче изисква опитен специалист. Оборудването на банята или на санитарното помещение не е пълно без наличието на тоалетна. Монтаж на вградено тоалетно казанче също има своите особености. Вие можете сами да се справите с монтажа на вграденото казанчето или да поверите въпроса на опитен професионалист.

Варианти, опции за тоалетни казанчета

Тоалетните казанчета се изработват от керамика, пластмаса или метал. Първият вариант е доста често срещан, поради здравината, която има, лекотата на монтаж и издръжливостта. Етапите на работа зависят от вида на конструкцията. В зависимост от начина на монтаж на казанчето имаме следните видове тоалетни казанчета:

1/компактно. Предимство е малкият размер на тоалетното казанче и лесния достъп до арматурата по време на ремонт.

2/ окачено – класически тип, който е свързан към тоалетната чиния посредством тръба.

3/ вградено казанче – поставя се в предварително подготвена ниша в стената. То е широко разпространено, поради своята функционалност и естетика. Недостатък на вграденото казанче-tруден достъп при възникване на проблем.

Варианти на монтаж на тоалетна чиния с вградено казанче

Има два вида тоалетни, които могат да бъдат монтирани със система за скрито промиване: подови и окачени.

  1. Тоалетна подова стена + монтаж на вградено казанче

Ако трябва да поставите тоалетната чиния на пода и да монтирате казанчето като го скриете в стената, оставяйки само бутона отвън-ще Ви трябва прикрепена тоалетна чиния. Монтирана на пода, скрито монтирано казанче с комплект крепежни елементи и бутон за промиване или безконтактна система за промиване. Този метод на монтаж на тоалетна чиния на пода с вградено казанче дава усещане за надеждност. Тъй като водопроводните инсталации са на пода, докато всички комуникации са скрити в стената, а достъпът за обслужване е през технологичен отвор, в който е монтиран ключът.

  1. Окачена тоалетна чиния + монтаж на вградено казанче

Инсталационните системи се използват за монтаж на окачени тоалетни чинии. В този случай те се състоят от носеща рамка с комплект крепежни елементи, казанче и ключ за промиване.  Възможно е да се направи автоматична система, при която ключът за пускане на водата се заменя с безконтактно управление на промиването. Такъв вариант осигурява най-високо ниво на хигиена. Освен това, този вид на почистване отнема много по-малко време, тъй като няма нужда да миете тоалетната седалка и пода около нея. Поддръжката на оборудването в този случай също се извършва през отвора, в който е монтиран бутонът за промиване.